landgoed te koop Plessala, Côtes-d'Armor

€ 367.500

contact

omschrijving

Welkom bij Moulin Havelard, gelegen in de regio côtes d'armor, het hart van Bretagne, in Frankrijk. Moulin Havelard is een direct bewoonbare solide middeleeuwse watermolen gebouwd in 1789.

Deze gerenoveerde molen van 259 m2 is in uitstekende staat en staat op een perceel van 6112 m2 met een apart (onafgewerkt) twee verdiepingen tellend bijgebouw op de heuvel en een kleine rivier aan de andere kant, die naar beneden stroomt. Een extra strook grond (niet zichtbaar) aan de rechterzijde van de rivier is bij de koop inbegrepen.

Het hoofdhuis heeft stevige muren van 0,5 meter dik, wat zorgt voor een perfecte isolatie bij zowel koud als warm weer. Het dak en de ramen zijn van hoogwaardige kwaliteit. Ter voorbereiding op de verkoop is het huis opnieuw getest en opnieuw gecertificeerd en voldoet het aan alle huidige Franse en Europese vereisten. De woning is direct bewoonbaar.

De molen heeft op de begane grond een ruime hal met trap naar de eerste verdieping. De hal sluit aan op een werkkamer, een slaapkamer, een balkon, een toilet en een marmeren badkamer met 2 wastafels, verzonken ligbad/douche, bidet en toilet en een ruime woonkamer met open haard (deze woonkamer staat in verbinding met de keuken en het buitenterras op het zuiden).

Op de 1e verdieping is er een ruime overloop die aansluit op 2 slaapkamers, een hoge woonkamer (met een 2e open haard, een 2e badkamer met toilet, een berging en een entresol).

Op de begane grond is er een wasruimte, een garage en een stal die ook kan worden gebruikt als wijnkelder / haardhoutopslag.

Meer informatie is beschikbaar op (gebruik het formulier om te reageren)

electriciteit, dak in goede staat, water, eetkamer, keuken, parkeerplaats, garage, sceptic tank op norm, solide basis structuur, nieuwe sceptic tank nodig, verwarming op olie, centrale verwarming, dubbel glas, open haard

gegevens woning

Franimo nr.: #5640611
referentie: www.moulinhavelard.com
departement: Côtes-d'Armor
nabij: Plessala
type: landgoed
kamers: 11
slaapkamers: 5
woning: 259 m2
terrein: 6112 m2
prijs: € 367.500

energie consumptie

≤ 50A
51 - 90B
91 - 150C
150 - 230D
163
231 - 330E
331 - 450F
451 - 590G

gas uitstoot

≤ 5A
6 - 10B
11 - 20C
21 - 35D
36 - 55E
45
56 - 80F
> 80G

aanbieder

naam:Marius van Hoegaerden
adres: 272 Opperduit
2941 AN Lekkerkerk
Nederland
spreekt: Duits, Engels, Frans, Nederlands
advertentie


Wat komt er allemaal kijken bij de koop van een huis of bedrijf in Frankrijk? Moet je je Franse droomhuis laten taxeren of een bouwkundig onderzoek laten uitvoeren. Wat zijn de mogelijkheden om een gîte of chambres d'hôtes te beginnen? Wat is aankooptraject van een huis of bedrijf in Frankrijk? Onderstaande links kunnen helpen.

reageer op deze woning

Stel gerust uw vraag. De aanbieder zal u met alle plezier meer informatie verschaffen. Uw reactie wordt rechtstreeks verstuurd.

Gelieve uw naam in te vullen.

kosten van dit huis in Plessala (Côtes-d'Armor)

LET OP! Hier volgt een voorbeeld, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Indien u de echte kosten van dit huis zou willen weten gelieve het formulier boven te gebruiken.
Notariskosten en overdrachtsbelasting
bij huidige verkoopprijs/ eenmalig
26 778 €
Onroerend goed belasting
geschat
tussen 735 € en 2 573 €
Gebruikersbelasting
geschat
tussen 735 € en 1 837,50 €
Verzekering vanaf ongeveer 165 euro per jaar.
Elektriciteit, hangt af van uw verbruik.
Een abonnement voor 3KW kan bij de EDF al vanaf ongeveer 70 € per jaar, daarnaast betaalt u nog de kosten van het gebruik.
Water, hangt af van uw verbruik en kan per gemeente verschillen (informeer bij de gemeente).
Riolering, hangt af van uw waterverbruik en kan per gemeente verschillen (informeer bij de gemeente).
Indien er geen riolering aanwezig is, check of de huidige septic tank op norm is. Zo niet dan zal deze moeten worden vervangen. Reken voor het plaatsen van een nieuwe septic tank zo rond de 7000 en 11.000 euro. Meer informatie over de septic tank vindt u hier (in het Frans).
Verwarming, hangt af van uw verbruik en vorm van verwarming (hout, olie, elektrisch, etc.).

andere huizen in de buurt

Trélévern Côtes-d'Armor huis foto

huis Trélévern

Côtes-d'Armor

op 50 km

€ 291.200

Lannion Côtes-d'Armor appartement foto

appartement Lannion

Côtes-d'Armor

op 49 km

€ 273.000

Trélévern Côtes-d'Armor huis foto

huis Trélévern

Côtes-d'Armor

op 50 km

€ 414.000

Taxatie of bouwkundig onderzoek nodig?

Inter-France verzorgt in geheel Frankrijk de taxatie van onroerend goed overeenkomstige de Europese regelgeving. Deze conformiteit aan Europese richtlijnen is van belang indien uw taxatie wordt verzorgd op verzoek van een bank of financiële instelling of in het kader van een schenking, erfkwestie, eigendomsverdeling of juridische procedure. In dergelijke situaties is een taxatierapport vereist dat is opgesteld door een deskundige Expert Immobilier.

werken in Frankrijk

Het makelaarskantoor van Inter-France in Frankrijk staat bekend onder de naam Sympa-Immobilier en is een grote bekende speler op de Franse huizenmarkt. Het bedrijf heeft een groot internationaal bereik en groei ambities. Voor verschillende regio’s in Frankrijk zijn ze op zoek naar ondernemende mensen die interesse hebben in een makelaarsagentschap. Je werkt als zelfstandige in je eigen tijd en regio en je zult in het Nederlands worden begleid in het makelaarsvak.

meer informatie en foto's beschikbaar

Stuur het formulier om meer informatie en foto's te verkrijgen.

×