huis met gîte te koop Saint-Bonnet-la-Rivière, Corrèze

€ 420.000

contact

omschrijving

Domayne les Rues is een karakteristiek, smaakvol gerestaureerd huis, dat op dit moment dienst doet als chambres d’hôtes.

De gebouwen liggen op bijna 3 ha grond : het hoofdhuis, een gîte, een joert, een buanderie (20m2), een houtschuurtje, een garage (45m2) en een inloopstal.

Een gedeelte van het terrein is park en ander deel bestaat uit een wei. Verscholen in het groen ligt het zwembad (12x5) met een ruime zonneweide. Er is een terras met prieel en een privé parkeerplaats.

De villa :

Op de begane grond is een eetkamer, een huiskamer en een woonkeuken, elk ± 30 m2. Een slaapkamer met douche en toilet - nu in gebruik als kantoor – en een kamer en suite met douche en toilet van ± 28 m2.

Op de etage is een bibliotheek (30m2), 2 slaapkamers met douche en wastafel, een toilet, een kamer met badkamer en toilet en een suite met douche en toilet en een kleine linnenkamer. Er is een vaste trap naar de 2 zolders en een kleine kamer. Deze verdieping is nog niet opgeknapt.

Het dak en de balken zijn vernieuwd in 2008.

Verwarming : pelletkachel

2 boilers van elk 300 m3 voor het hoogseizoen.

“Le pigeonnier”, de gîte:

Een gezellig huisje van ± 45m2. Via het overdekte terras kom je het huisje binnen. Op de begane grond is een hal met bergruimte, de badkamer met inloopdouche, toilet en 2 wastafels, de leefruimte met open keuken en een slaapkamer. Een vaste trap leidt naar de mezzanine waar 2 1-persoons bedden staan. De pelletkachel zorgt voor de verwarming. Er is aansluiting voor tv en internet.

De joert :

Ongeveer 200 m van het huis, op een ruim houten terras staat de joert (27m2). Hij staat in het “joertbosje” met een weids uitzicht over de wei en het landschap eromheen. Naast de joert staat een houten chalet met veel glas waarin een keukentje, een douche en een droogtoilet.

Ligging:

Domayne les Rues ligt aan de rand van het dorpje Saint Bonnet la Rivière en kijkt erover uit.

Op 5 km afstand ligt Objat, een levendig stadje met supermarkten, winkels, bakkers, scholen, collège, muziekschool, sport, huisartsen, tandartsen. Iedere zondagochtend is hier een drukbezochte, autoloze markt. Sinds kort heeft Objat een geweldig openlucht zwembad met een bad van 400m2, een “rivier” met tegenstroom, een glijbaan van 60m en een peuterbad voor de kleintjes.

Brive la Gaillarde (±20km) is een grotere plaats met station, ziekenhuizen en vliegveld. De autoroute 20 ligt op 20 km afstand.

Het vliegveld Bergerac ligt op een klein uur rijden en heeft rechtstreekse vluchten naar o.a. Nederland en België.

De Corrèze is nog niet ontdekt door het massatoerisme en is een mekka voor de natuurliefhebber, de wandelaar en fietser. Ook op cultureel, muzikaal (festival de la Vézère) en culinair gebied valt er genoeg te beleven.

Op een goed uur rijden zijn de kenmerkende bezienswaardigheden van dit gebied te bezoeken :

Collonges-La-Rouge, Turenne, Curemonte, Lascaux, Sarlat, Rocamadour en Padirac.

Ook hebben we een speciale site in het Frans voor de verkoop: (gebruik het formulier om te reageren) -de-caractere-et-gite-bassin-de-brive.fr.

electriciteit, dak in goede staat, water, eetkamer, keuken, parkeerplaats, garage, zwembad, gemeubileerd, aangesloten op het riool, solide basis structuur, centrale verwarming, dubbel glas, open haard

gegevens woning

Franimo nr.: #3635592
referentie: -
departement: Corrèze
nabij: Saint-Bonnet-la-Rivière
type: huis met gîte
kamers: 10
slaapkamers: 6
woning: 285 m2
terrein: 28000 m2
prijs: € 420.000

energie consumptie

≤ 50A
51 - 90B
91 - 150C
150 - 230D
177
231 - 330E
331 - 450F
451 - 590G

gas uitstoot

≤ 5A
4
6 - 10B
11 - 20C
21 - 35D
36 - 55E
56 - 80F
> 80G

aanbieder

Domayne les Rues

naam:Fred Bleumer
adres: 9 rte de Juillac
19130 Saint-Bonnet-la-Rivière
Frankrijk
spreekt: Duits, Engels, Frans, Nederlands, Spaans
advertentie


Wat komt er allemaal kijken bij de koop van een huis of bedrijf in Frankrijk? Moet je je Franse droomhuis laten taxeren of een bouwkundig onderzoek laten uitvoeren. Wat zijn de mogelijkheden om een gîte of chambres d'hôtes te beginnen? Wat is aankooptraject van een huis of bedrijf in Frankrijk? Onderstaande links kunnen helpen.

reageer op deze woning

Stel gerust uw vraag. De aanbieder zal u met alle plezier meer informatie verschaffen. Uw reactie wordt rechtstreeks verstuurd.

Gelieve uw naam in te vullen.

kosten van dit huis in Saint-Bonnet-la-Rivière (Corrèze)

LET OP! Hier volgt een voorbeeld, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Indien u de echte kosten van dit huis zou willen weten gelieve het formulier boven te gebruiken.
Notariskosten en overdrachtsbelasting
bij huidige verkoopprijs/ eenmalig
30 390 €
Onroerend goed belasting 900 €
Gebruikersbelasting
geschat
tussen 840 € en 2 100 €
Verzekering vanaf ongeveer 165 euro per jaar.
Elektriciteit, hangt af van uw verbruik.
Een abonnement voor 3KW kan bij de EDF al vanaf ongeveer 70 € per jaar, daarnaast betaalt u nog de kosten van het gebruik.
Water, hangt af van uw verbruik en kan per gemeente verschillen (informeer bij de gemeente).
Riolering, hangt af van uw waterverbruik en kan per gemeente verschillen (informeer bij de gemeente).
Indien er geen riolering aanwezig is, check of de huidige septic tank op norm is. Zo niet dan zal deze moeten worden vervangen. Reken voor het plaatsen van een nieuwe septic tank zo rond de 7000 en 11.000 euro. Meer informatie over de septic tank vindt u hier (in het Frans).
Verwarming, hangt af van uw verbruik en vorm van verwarming (hout, olie, elektrisch, etc.).

andere huizen in de buurt

Périgueux Dordogne gîtes/ chambres d'hôtes foto

gîtes/ chambres d'hôtes Périgueux

Dordogne

op 33 km

€ 360.000

Sarlat-la-Canéda Dordogne huis foto

huis Sarlat-la-Canéda

Dordogne

op 29 km

€ 369.000

Bourganeuf Creuse huis foto

huis Bourganeuf

Creuse

op 49 km

€ 390.000

Taxatie of bouwkundig onderzoek nodig?

Inter-France verzorgt in geheel Frankrijk de taxatie van onroerend goed overeenkomstige de Europese regelgeving. Deze conformiteit aan Europese richtlijnen is van belang indien uw taxatie wordt verzorgd op verzoek van een bank of financiële instelling of in het kader van een schenking, erfkwestie, eigendomsverdeling of juridische procedure. In dergelijke situaties is een taxatierapport vereist dat is opgesteld door een deskundige Expert Immobilier.

werken in Frankrijk

Het makelaarskantoor van Inter-France in Frankrijk staat bekend onder de naam Sympa-Immobilier en is een grote bekende speler op de Franse huizenmarkt. Het bedrijf heeft een groot internationaal bereik en groei ambities. Voor verschillende regio’s in Frankrijk zijn ze op zoek naar ondernemende mensen die interesse hebben in een makelaarsagentschap. Je werkt als zelfstandige in je eigen tijd en regio en je zult in het Nederlands worden begleid in het makelaarsvak.

meer informatie en foto's beschikbaar

Stuur het formulier om meer informatie en foto's te verkrijgen.

×